Morotsbröd i massor

 
 
Idag bakade jag mitt livs bröd kan jag säga er!! jag kommer aldrig mer köpa bröd från affären utan jämt baka detta mumsiga morotsbröd!! Fy va gott det var, oemotståndligt!! 
Nu tänkte jag då dela med mig av detta underbara recept till mina kära bloggläsare så att ni också får lite gott i vardagen :)
 
 
Gör såhär:

Smula jästen i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten rör om och värm till 37 grader. Häll lite grann över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av degvätskan.

Rör ner salt, vetekli, solrosfrön och linfrön. Skala och riv morötter på rivjärn eller i matberedare. Rör ner de rivna morötterna. Rör ner grahamsmjöl.

Tillsätt sedan lite i taget av vetemjölet och kör till en deg, gärna med elvisp utrustad med degkrokar. Tillsätt så pass mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter och känns smidig och inte så kletig.

Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk 30 minuter.

Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen med lite vetemjöl så jäsbubblorna trycks ut och så att degen blir formbar och inte kletig. Dela degen i 2 delar. Knåda varje del till en avlång deg. Dela i 12 bitar och forma varje del till en rund boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Gör likadant med den andra delen så att det totalt blir 24 bullar. Man kan också göra 2 st limpor istället för bullar.

Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 18-20 minuter i 225 grader. Limporna gräddas i undre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.

 
 
LYCKA TILL!!
 
Kommentarer
Anna säger:

Är det verkligen bra att äta en sån stor mängd mjöl om du håller på att träna? Gillar din blogg !
Kram

Svar: Nej det kanske det inte är, men jag orkar inte bry mig, haha;) nej men jag äter ingenting onyttigt annars så då gör det inget känner jag:)Va kul att du gillar den! Kram
Sandra ullvin

2014-09-16 | 07:36:05

komentera något ♥ :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback