Borgholms slott och Solliden

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Öland here we come!

 
 
Här ovanför ser ni två glimtar av stället som jag ska spendera min kväll på - i bilen! 
Vi ska nämligen åka till Öland idag och vara borta ca 1 & 1/2 vecka, men blogga kommer jag göra som vanligt såklart eftersom att datan följer med :)
 
I år åker inte min bror med eftersom han ska vara hemma och jobba så jag åker ensam med mina föräldrar. Men det ska nog bli mysigt det med :) 
Bilder kommer ni antagligen få massor av, för dom har världens finaste strand på Böda Sand så där kommer nog jag och min lilla kameraälskling spendera en hel del tid tillsammans!
 
hoppas ni också får en trevlig vecka :)
kraaam
 

Tina trousers

       
 
ÅÅÅÅ va jag älskar dessa byxor!!!! vill ha allihopa och har redan ett par vita (inte i bild) och rosa!! sjukt sköna är dom och dessutom riktigt snygga!!! Nu har jag bara gröna och gråa att köpa sedan är jag fitt for fight i höst :D
 
Dom kommer från Gina tricot

Solskydd till håret

 
 
 
Alla dessa är någon form av produkter med UV-skydd i sig men jag skulle rekomendera goldwells UV-skydd för den skyddar mot allt, såsom bad i saltvatten, klorerade bad och såklart UV-strålarna (solen).  
Allihopa var relativt billiga också :)
 
Användning för Goldwell Dualsenses Sun Reflects Protection Spray: Skaka väl före användning. Applicera i håret, fördela med kam före och efter solbad. Verkar direkt — skölj inte ur.
 
Finns att köpa HÄÄÄÄÄÄÄR
 
 
Dom andra finns att köpa på bangerhead.se
 

 

Så får du ett välmående, långt och fint hår!

Nu tar jag upp denna stora fråga igen som ganska många antagligen vill ha svar på som leder såhär:
"HUR FÅR JAG MITT HÅR ATT VÄXA FORTARE?"
 
Tvärr så går det inte att få håret att växa fortare på naturlig väg, eller ricinoljan finns ju men den fungerar inte på alla och även om den fungerar så MÅSTE man vårda sitt hår för att få ha kvar det som växt ut, annars går det tyvärr bara av..
 
nu tänkte jag skirva några tips till er igen om hur man vårdar håret på rätt sätt.
 
 
*ATT VÄLJA HÅRPRODUKTER?
 
Vill du ha långt och fint, välmående hår så ska du INTE köpa produkter från Ica, willys, Ö&B osv..  Dom produkterna är det mestandels vatten i och det torkar ur ditt hår så det blir torrt och tillslut så torrt att det går av. 
Och dom produkterna tar även bort ditt hårs naturliga oljor och fetter som ska vara kvar för att skydda ditt hår, och när du tvättar håret med "ica" shampon så försvinner då dom fetterna och på så sätt slits håret fortare. 
 
Köp alltid produkter på en salong eller på t.ex lyko och bangerhead istället för dom produkterna gör så mycket bättre för ditt hår och dom vårdar på djupet samt håller det dom lovar på förpackningen. Det finns produkter för alla hår och hårtyper så det är bara att leta fram det du behöver och kolla så produkten stämmer in på just DITT hår. Det som är bra med produkter från salong är att produkterna är dryga och därför behöver man inte alls ta lika mycket i handen, det går att få ett jättelödder av bara en klick stor som en 50-öring!
 
 
*LÅT HÅRET VARA NÄR DU KAN
 
Anväder du ofta värmetänger? kanske till och med utan värmeskydd innan?? 
För det första KÖP ett värmeskydd som passar ditt hår och till den stylingen du ska göra, locka, platta eller om du vill ha stadga för att lockarna ska hålla bättre? KÖP ett. 
För det andra så är det bästa man kan göra att stunta i värmetänger så fort man kan eller bara kanske ska vara hemma, låt håret bara vara och kanske sätt upp det i en toffs istället för att ha det hängandes. 
Jag tillexempel har inte använt värmeverktyg på hela sommarlovet och ska försöka att låta bli det resten av sommaren också så att mitt hår får vila.
 
 
*SMÅSAKER ATT TÄNKA PÅ.
 
-Balsamet ska i ÖVERALLT i håret för att slippa få fettigt hår snabbare.
-Köp inte hårsnoddar med metallbricka, utan köp dom som är "limmade".
-Ha i en produkt efter dusch t.ex hårolja.
-Rugga inte håret med handduken efter dusch utan krama ur vattnet istället. 
-Försök undvika att borsta håret när det är blött då det är mycket skörare då. 
-Sov med fläta så ofta som möjligt.
-Färga eller blek inte håret så jätteofta då det sliter ganska mycket.
-Tvätta inte håret allt för ofta, det räcker med varannandag eller var tredje dag. vatten torkar ur.
-Klipp håret när det blir slitet.
-Köp en bra inpacking och packa in håret minst 1 gång i veckan beroende på hur slitet ditt hår är. Tips på bra inpackning för er med slitet hår är "loreal professionnel intense repair".
 
 
Sådärja, nu har ni ungefär fått allt man behöver för att få ett fint, långt och välmående hår. Men kom ihåg att det tar LÅÅÅÅNG tid för håret att bli fint, långt och välmående igen efter att det varit sitet och torrt. 
Men kosta på dig bra produkter till ditt hår för det ger reslutat jag LOVAR!!
 
Håret växer normalt 1cm per månad (1 dm/ år) så ni får ha tålamod!!
 
 
 

4 paket lämnar nu min dörr

 
TRADERA KÄRLEK

tradera - en räddare i nöden!

Det har ju varit/ är en hel del saker på min önskelista som jag snarast ska köpa och det kan jag faktiskt göra pågrund av att jag sålt en hel del på tradera! Jag har hållt på att sälja därinne sedan ca 1 1/2 år sedan (?) och jag kan verkligen säga att det är som en riktig räddare i nöden ibland när man är som fattigast och verkligen MÅSTE ha den där snygga tröjan innan den tar slut. 
 
Nu säger ni "men du är ju inte 18 än och får ju inte göra ett konto?", jag har faktiskt gjort ett konto med min pappas uppgifter och sedan säljer jag mina kläder osv med det helt som vanligt :)
 
Jag tycker det är toppen med tradera så har ni inte redan ett konto så SKAFFA ETT HÄR.
 
 

Snygga Höst stövlar från Ellos

 
 
 
 
 

min recension av sebastian HYDRE

Jag har nu använt detta schampo och balsam några månader nu och jag har tänkt att jag kanske ska göra min första resension av dessa hårprodukter. 
 
balsamet får ett + av mig för att det gör sitt jobb som vanligt och man får ett slätt resultat även om man använder andra scampon än sebastians hydre.
+
balsammet får även ett + för att den inte tynger ner. Håret blir lent och vackert efter dusch!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
- Jag ger faktikst Sebastian schampot en diss.. I början var det helt okej och det fungerade som det skulle men nu när jag använt det i några månader så är jag inte alls lika nöjd som innan då håret blir flottigt av det i bakhuvudet.. Hur mycket jag än tvättar och sköljer så kommer det iallfall morgonen efter när jag vaknar. och det kan inte vara balsamet då jag testat att använda det ihop med andra shampon utan att få fettigt hår. Det kanske helt enkelt är så att jag har återställt mitt hår igen nu och att det inte riktigt är så torrt längre och därför överdoserar detta schampo mitt hår och lämnar överflödiga rester i huvudet eftersom det inte riktigt behöver suga åt lika mycket som jag trodde.
 
Så ett fel schampo kan göra ganska mycket faktiskt och nu vet jag att jag inte ska köpa sebastian hydre scampo till MIG något mer :)
Men på er kanske det fungerar jättebra om ni har väldigt torrt hår och även frissigt.
 

eftermiddags fika före kvällsmaten!

 

köp Hunters för endast 749kr!!

 
Tänk va passande allt kommer ibland? :))
Jag kom på att CAMPADRE hade en annons på HUNTERS idag och 4 dagar framöver så jag kikade in och tänka sig så fanns det VITA HUNTERS i min storlek (38) som såldes för ENDAST 749kr?? helt sjukt!!! så jag lade det i varukorgen och vipps då är dom nu påväg hem till mig :D
 
Vilket FYND va?? :D
 
HÄR kan ni också gå in och fynda!!! SKYNDA FYNDA!
 
 
 
där fick ni ett litet smakprov av vad som finns att beställas :) 
In och fynda ni med!!!!
 

glad midsommar!!

 
Önskar mig och mina fina kusin Alva :)
kram

Jag VANN!!

 
 
Jag anmälde min couture som jag skapade på libresse hemsidan förra veckan i deras tävling som dom har just nu där man kan vinna denna nessesär med deras nya design på tamponger. Och JAG VANN :D
Dom tävlar ut 50 nya vinnare varje vecka och då är det alltså dom som har mest "likes" på sin couture som får en sådan nessesär :)
 
Man kan även tävla om en tröja och en scarf :D
 
HÄÄÄÄR kan ni också vara med!
 
 
 

Ny klänning/tunika från Nelly

 
 
 

Hunter stövlar

Förra året och året innan det var det ju Hunter stövlar som var som populärast i kläd fronten och jag måste säga att jag själv beställde ett par förra hösten men dom satt inte så bra och jag var inte så jättenöjd med ett par svarta som jag då beställde. Men nu året efter så fick jag en tanke som flyg förbi om att jag kanske ska köpa ett par VITA Hunters ? Jag såg några bilder på någon med en jättesnygg höst outfit och hon hade just vita hunter stövlar med i den outfiten! Så jag funderar på om jag skanske ska ta och beställa hem ett par?:)
(jag vet att jag är lite sen med detta, höhö men sån är jag)
 
Vad tycker ni om Hunter stövlar?
 
                    
 
 
 

Ändring i side menyn

     
 
 
Vad tycker ni om att jag organiserat upp alla kategorier så det blir lättare att hitta det man söker? :)
jag är supernöjd :D
 

Ricinolja behandlingen

Hej på er!
Jag fick nyligen en fråga om min ricinolja-behandling som jag skrev om för ett antal månader sedan.. Nu tänkte jag att jag ska berätta hur det ligger till och varför som jag inte har skrivit något mer om det!
 
Såhär är det:
JA, jag använder det fortfarande!!
Men jag har inte skrivirt något mer om det pågrund av att jag klippte mig innan jag slutade skolan och därav så klippte jag ju av lite av det som jag växt ut med hjälp av ricinoljan och då kände jag att jag inte orkade börja om att ta bilder och skriva en ny startlängd.. Så jag struntade i det och bara fortsatte som vanligt med ricinoljan utan att nämna något till er! FÖRLÅT om ni ville se slutresultat men jag är iofs inte klar med behandlingen ännu så det kanske kommer sen!
Men som sagt så tycker jag att det fungerar ganska bra för mig, även om det i bland känns som om jag har hur kort hår som helst.. MEN vissa dagar känns det faktiskt som om jag har jättelångt (nåja, kanske inte Jätte) hår. 
 
Min åsikt till er är att ni också borde testa om ni vill ha långt hår!! Men tänk då på att det inte fungerar för alla.

DETTA VAR EFTER 3 VECKOR PÅ MIG!!!
 
 
 
 
 
 
 

Enkel knut (bulle) utan friss

 
 
 Hur gör jag då?
Kolla på videon :D
 
 
Lycka till !!

Dagens Sandra framför jasmin-busken ♡

 
 
Dagens Sandra består av:
tunika - H&M
leggings - Kappahl
skärp - New yorker (gammalt)
 
 
 
 
 
 
 

jordgubbar och glass

 
 
 
Det här åt vi till efterrätt idag minsann, så otroligt somrigt och gott. Älskar verkligen jordgubbar och glass och skulle nästan kunna leva på det dag in och dag ut, hihi (skämt o sido). Nej men det är en otroligt lätt och bra efterätt att göra på sommaren iallafall :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

När jag får tråkigt..

 
 
 
 
..så sätter jag genast igång och bakar om jag har möjligheten och alla saker hemma vill säga! Jag vet inte vad det är med mig och bakning men vi har någon speciell relation till varandra, men dock bakar jag bara för att ha något att göra och för att jag tycker att det är kul att skapa något fint (tjjaa, försöka iallafall) och även överträffa mig själv för när jag gör saker så vill jag alltid att det ska bli bättre ä förra gången jag gjorde det tillexempel. 
 
Idag blev det små bakelser som jag helt kom på själv. Dom är gjorda med sockerkaksbotten som jag tryckt ut i ett runt glas och skurit på mitten för att sedan lägga grädde och hallon emellan. Sedan kavlat ut mashipan och täckt bakelsen, eller på den andra bara grädde emellan och lagt hallon uppepå istället för inuti. 
Jag har smakat den vita och den var jättegod så det kan jag rekomendera om ni vill ha något att baka :D
 
 
 
 
 
 

min önskelista just nu

 
  
          Bikini från Triangl.com             objektiv, 50mm f/1,4        band till kameran från cochisedesign.se

Äntligen är det ute, PLL säsong 5 episode 1

http://www.swefilmer.com/pretty-little-liars-s05e01/pretty-little-liars-s05e01-video_2e1ca9bdb.html
 
KOLLA, KOLLA, KOLLA 

pyssligt värre

Idag bästämde jag mig för att börja spara pengar till ett nytt objektiv till kameran som kostar 3190kr, och jag har ju inte så mycket pengar och kan ju verkligen inte hålla i pengar när jag får.. Så jag kom på ett sätt att spara och låta dom vara. En spargris va vad jag behövde!! Jag hade ingen sådan hemma så jag pysslade ihop en egen med mina favorit färger (rosa och vit-prickigt) och en petflaska.
 
 
 
 
Pysslet resulterade i en söt liten spar"gris" som jag nu tänker lägga ner alla slantar jag får och även frisörpengar jag får när jag klipper folk osv :) Jag är så smart så jag dör, hihi :D
Hoppas ni fick lite inspiration nu och kanske till och med vill testa på att göra en ni med? 
 
KRAAAAM <3
 
 

Dagens Sandra

 
 
I poolen börjar det blir varmt, hela 22 grader. Igår var det 20 så idag har det stigit med 2 grader så det känns ju  kul :D Jag har badat en ganska lång stund med jossan idag på eftermiddagen när jag kom hem från mötet, det gick jättebra förresten men var ganska tråkigt må jag säga.. Jaja man fick ju iallfall lön på dom timmarna jag var där så vad gör det?
 
Nu ska jag hem til josefin och klippa halva hennes familj, haha så vi hörs ;)
 
 

möte med jobbet

Idag ska jag på mitt allra första möte med jobbet, det börjar vid 13.00 och håller på till 16.00. Vi kommer att få information om jobbet, lön och arbetsuppgifter antar jag, sedan till det bästa Vi får betalt för att komma dit :D 77kr/ timmen som vi även kommer att få i sommar :D
 
I sommar kommer jag att jobba från 08.00 - 13.30, jag känner mig nöjd med dom tiderna för då har man hela eftermiddagen på sig att njuta av sommarlovet och förstör inte på så vis något av sommarlovet heller :)
 
Har ni fått sommarjobb? 
 

Sandras hårfavoriter

       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sandras snabbkakor

Jag har idag kommit på ett nytt namn till ett par kakor som är gudomligt goda och som jag bakat förut nån gång men en annan variant. Det är endast 3 ingredienser i degen och sylt som man har på efter. Kakan kallas egentligen för sylgrotta eller syltkaka. Det är alltså en liten småkaka!
 
Jag kom på att den ska heta snabbkaka istället för det går så otroligt snabbt att göra dom och supergod blir den med. Nu tänkte jag att ni ska få receptet på snabbakakan så ni också kan göra den :)
 
Sandras Snabbkakor 
 
3 dl vetemjöl
250 g smör
90 g ( nästan 1 dl ) floursocker
 
Gör såhär:
 
Blanda ihop floursockret och smöret till en jämn smet, använd gärna en bakmaskin med degkrokar. Häll i vetemjölet och blanda till en smet som är nästan vit. spritsa i vilken form du vill och häll på en liten klick hallonsylt eller ha utan om du inte vill ha det på. In i ungnen på 200g i ca 10 min. 
 
 
 
 

På min önskelista

 
KAMERABAND från cochisedesign.se . Hon tillverkar dessa underbara band till kameran helt själv och säljer dom på sin webbutik, det finns en hel del fina band i olika färger och mönster. Hon säljer även kamera väskor och annat fint till kameran. 
 
In och kika och köp er något fint till eran kamera, jag vet iallafall att jag ska köpa detta band till mig själv när jag fått mitt studiebidrag :)

Lite sommarnytt

 
 
Diffuser till kameran är det sista :)
 
 

Favoritlåten just nu

Nu tar jag sommarlov!

Nu är det äntligen dags för mitt underbara sommarlov att komma!! 
Tro mig när jag säger att dethär har jag längtat efter även fast jag älskar min klass och min linje, men alla behöver ta det lungt och ha kul någon gång utanför skolan också så det ska bli awsome med sommarlov i ca 2 månader, eller ja, jag ska ju jobba där imellan också i 4 veckor så det kanske inte räknas som sommarlov i 2 månader.. eller?
Iofs så slutar jag 13.30 varje dag jag jobbar så då har man ju endå hela dagen på sig att hitta på något med vänner eller familj :D
 
Efter vi slutat idag så möttes nästan hela klassen hemma hos isabelle och grillade och snackade en HEL DEL om allt mellan himmel och jord , haha ÄSLAKR min klass!
Nu tänkte jag visa några bilder på kvällen och sedan även en video på när jag gjorde mitt hår imorse :D
ENJOY.
 
  
                                                                       LOVE U GIRLS
 
 
 
 

Filmtips till er som gillar kärlek

 
Låg och kollade på 2 kärleksfilmer på raken och jag kan STARKT rekomendera denhär filmen för er som gillar kärleksfilmer, herregud va bra den var :D
 
Kolla HÄÄÄÄÄÄÄR 

Klarade Matten :D

Hej!
För några dagar sedan så fick vi reda på vad vi hade på mattenationella och jag hade 18 poäng och 20 var godkänt så jag klarade det inte.. fy satan va det var surt kan jag lova! Men skam den som ger sig så körde jag på och pluggade och hade bestämt mig att Jag SKULLE klara det och få E i betyg! Så den sista veckan nu i skolan så körde jag på som attan och jäklar ni, JAG KLARADE DET. Som sagt SKAM DEN SOM GER SIG!!!!
Alla kan om man vill.
Så nu kommer jag alltså att få E i matten och slippa den helt för resten av mitt liv om jag så vill :D
Är så glaaaad!!!
 

fisketur med patrik och pappa

 
 
 
 
 
 
 
 
Hej!
Idag åkte jag och Pappa och Patrik till Ängsö och fiskade lite på eftermiddagen, jättemysigt att komma iväg och titta på någonting för en gångsskull. Och kan ni tänka er att jag var den enda som fick fisk :D, dock bara 2 stycken mörtar som vi kastade i igen men endå!!
 
Imorgon ska jag göra mitt förhoppningsvis sista matteprov för alltid!!, hoppas verkligen jag klarar det så jag slipper komplettera i 2:an.. Håll tummarna för mig :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nästa köp till kameran

              
            
 
 
 
                                   
 
 
                                
 
 
 

Dubbelfläta med knut

 
 
 
Gjorde en iten snabb uppsättning på mig själv igår kväll bara för att prova, och jag tycker det vart helt OK :)
Jag får ursälta kina dåliga bilder men photoshop slutade fungera av någon konstig anledning så jag kunde inte efterbehandla mina bilder.. 
 
Men jag har tänkt att visa er någon dag i veckan i en video på hur man gör en sån knut (bulle) som jag har på denna frisyr, för det är väldigt bra att kunna det då det är så enkelt, frisör eller inte :)