Fototips - Reflexskärm

Något som jag tycker alla som gillar att foto ska ha är en "reflexslärm"! Den är till stooor hjälp med ljus när man fotograferar och den är inte svår att använda heller!! Det man gör är att man reflekterar solen mot det motiv man ska fotografera för att få snyggare ljus och kanske en ljusare bild (om det är det man vill åt). Här nedanför ska ni få 2 exempel.
 
   
   
Exakt samma redigering och tid på dygnet jag tog bilderna, men ena är med och den andra är utan reflexskärm. Då ser ni kanske en skillnad, eller? Jag ser en extrem skillnad och eftersom jag gillar att överexponera mina bilder litegrann så man få den där ljusa harmoniska känslan så är detta världens bästa grej för mig!! Ni borde verkligen prova, en reflexskärm finns i massor av olika storlekar, färger och former så det finns några att välja mellan :)
 
En reflexskärm är också vääldigt bra när man ska fota porträtt, fungerar på både hel och halvkropp!
 
 
 
Ni hittar eran reflexskärm på eran närmsta fotobutik eller fotobutik på nätet så man kan beställa hem en, eller flera om man känner för det.
 

Att sätta igång

 
 
 
Det här med att ta tag i plugg osv.. Sånt som man överhuvudtaget måste läsa sig till, DET är inte riktigt min grej.. Men det är sånt man måste göra för att komma nån vart tyvärr. Som ni kanske redan vet så fyller jag ju 18 år i Maj detta år och det innebär blandannat KÖRKORT. Körkort låter ju huuur kul och skönt som helst, MEN man måste ju plugga och lära sig alla dessa regler som man måste kunna innan man får sätta sig bakom ratten med sitt körkort i plånboken och åka vart man vill.. Och som sagt, plugga är inte alls min grej och har aldrig varit det heller!!
 
Jag undviker gärna plugg så länge som det bara går, helst pluggar jag sista dagen innan det är dags för prov när det gäller skolan, men nu när det är körkortet som står på spel då är det en annan sak! 
Idag har jag skrivit in mig på körskolan och även bokat min första körlektion med dom (har kört hemma i 2år).
Så nu gäller det!! Fram med böckerna som dessvärre är huuur tjocka som helst.. 
 
Detta ska jag klara :)
 
 
 
 

Rosa rosor och ny sjal

 
         Kolla vilka fina rosor jag fick av min mormor och morfar idag :) Passar perfekt på sängbordet!!
 
 
 Fick hem en underbaring idag också, ännu en Ester Elenora sjal (favvomärket) till min lilla (stora) samling
 
 

Värmeskydd VS Icke värmeskydd

Något jag precis fått lära mig av en som jobbar på Schwarzkopf när han hade en liten kurs för oss i skolan om deras produkter är att om en av deras OSIS+ produkt har rött lock så innehåller den värmekydd!, och har den silvrigt lock så innehåller den inte värmekydd. 
 

En dag i Romme med tjejerna

 
Idag hade skolan ordnat en liten resa över dagen till Romme (skidbacke) som några av oss tjejer i klassen hängde med på! 7 st från våran klass åkte, sen var det en hel del från andra klasser också då. 
 
Dagen var superbra och vi hade jättekul. Nu är man ju sådär lagooom trött i benen.. undra om jag kommer att få träningvärk imorgon :S haha klart jag kommer!! Men det gör då inget för jag är ledig från skolan imorgon :)
 
 
 

Sandra vill haaa

 
Just nu är jag inne i en VILL-HAAA allting period.. Helt galet hur mycket jag vill gå ut och shoppa kläder och massor med nya hårprodukter.. Men dom där jäkla pengarna alltså.. Tänk om man hade ett pengarträd!!? Va livet skulle vara bra då alltså :)
 
Alla dessa hårprodukter här över vill jag köpa.. Har provat 3 av dom och gillar dom starkt!! Schwarzkopf var på våran skola igår och pratade lite om deras produkter och vi fick även testa dom på plats. Jag fastnade otroligt för en av deras nya produkter som är dom 2 längst åt höger som heter " BC oil miracle mist". Grejen är den att dom luktar gaaalet gott samtidigt som dom är suuuperbra!! Den orangea är till för lite tjockare och slitnare hår och den gula är till för normalt hår. Det är en produkt som ger glans och beter sig som en olja i sprayform och som värsta plusset så förkortar den torktiden på håret med ca 30% (om jag minns rätt).
 
AWESOME RIGHT???!! :)
 
 

KÄÄÄÄR

 
 

ROSA OMBRE

 
 
Å herregud va kul jag haft idag på salongen!! Gjorde minsann denna stora förvandling på en gammal kompis, shit va häftigt det blev och sjukt roligt att göra också :) Riktigt modig var hon som vågade ta steget och stå ut lite mot alla andra!
 
 

NIKE AIR MAX 90

 
 
Har länge gått och försökt hitta ett par skor som är sköna och bekväma (och såklart snygga) att stå i på dagarna jag är på salongen, för jag får så himla ont i fötterna av mina stövlar.. Nu har jag hittat ett par som kommer bli perfekt!! Jag hade beställt ett par helrosa först men idag när dom landade hemma så tyckte jag dom var lite väl upplysande.. haha skulle jag haft dom skulle ingen kolla på något annat än mina skor.. Och dessutom så skulle jag inte kunna matcha några kläder alls till dom heller.. Så jag bytte till dessa här över istället, mycket snyggare och diskretare ;)
 
Finns HÄÄÄÄÄR

Melodifestivalen 2015 - final

Artisterna och låtarna som är med:
 
1. Jessica Andersson "can´t hurt me now" 
- Rätt långtråkig låt enligt mig.. 
 
2. Eric Saade "sting" 
- Helt okej låt, Passar rätt bra i mellofinalen!
 
3. Magnus Carlsson "möt mig i gamla stan"
- Enligt mig så tror jag faktiskt att det är gamlingarna som röstat fram denna.. Den är INTE bra..
 
4. Mariette "don´t stop believing"
- Sisådär va.. Rätt långtråkig och lugn.. Men inte dålig.
 
5. Isa "don´t stop" 
- Denna låt gillar jag. den är bra :) Man blir glad av den!
 
6. JTR "building it up"
- Tycker dom härmar one direction för mycket.. Men låten är väl ok.
 
7.  Måns Zelmerlöw "heroes" 
- Min personliga favorit!! JAG tror att denna vinner ikväll. 
 
8. Linus Svenning "forever starts today"
- Helt okej låt.
 
9. Jon Henrik Fjällgren "jag är fri" 
- Stort NEJ. 
 
10. Samir och viktor "groupie"
- Väldigt glad och somrig låt, gillar den starkt, fast kanske inte riktigt passar i mello ;)
 
11. Hasse Andersson "guld och gröna skogar"
- Där har vi också ett BIG NO. Vart är vi påväg liksom.. 
 
12. Dinah Nah "make me (la la la)"
- Också helt okej låt, men rätt råkig faktiskt.. Känns som man hört den förut..
 
 
Mina gissningar inför ikväll:

Vinnaren blir : MÅNS ZELMERLÖW. 
Andra plats: ERIK SAADE
Tredje plats: ISA
 
 
Enligt spotify:
 
Vinnaren : MÅNS ZELMERLÖW
Andra plats: ERIK SAADE
Tredje plats: HASSE ANDERSSON
 
Då ska vi se ikväll ifall man kan lita på spotify eller inte, haha :)
Hur tror ni inför ikväll?!

Vår-tecken!!

 
Gud vilka fina dagar vi haft dom senaste dagarna, man tror knappt det är sant??! Går vi verkligen mot varmare tider och vår nu? SÅÅ himla underbart!! Satt ute och solade nu en stund för ett litet tag sedan, och då såg jag något som VERKLIGEN fick mig att tro att våren är påväg!! Denna söta lilla blomma hade tagit sig upp ur jorden :) Vår

Min vardagsfrisyr (vågiga lockar)

 
Nu har jag gjort ett nytt litet klipp på när jag gör mitt hår som det brukar vara till vardags, dvs vågiga lockar! Tyckte det var dags med en liten uppdatering på youtube, hihi det var ju ett tag sedan ;) 
 
Har ni något önskemål på något ni vill att jag ska visa i video så säg bara till, eller kanske något speciellt ni vill att jag ska ta upp här på bloggen i ett inlägg? bara att säga till så fixar vi nog det :)
 
kramis!!

Dagens i vårvärmen

 
Tröja - Vila | Sjal - Ester Elenora | Jeans - Cubus
 
 
 

Jordskott - crazy in ...

Jordskott - crazy in LOVE!! Herregud va den serien är bra. Har ni sett dom 3 avsnitten som har släppts? Jag började kolla av misstag för 2 veckor sedan när andra avsnittet släpptes, sen var jag FAST! Kunde knappt bärja mig tills nästa måndag och ännu ett avsnitt släpps..  Jag var tvungen att gå tillbaka för att se avsnitt 1 också som jag missat efter att jag sett avsnitt 2, blev som besatt ;)
 
För er som inte sett den serien kan jag berätta att det handlar om en liten kille som är försvunnen, och en av poliserna som är ute och letar efter honom har även förlorat sin dotter som även hon försvann och aldrig hittades för 8 år sedan (tror jag det var). Polisen som förlorade sin dotter tror då att detta hänger ihop och att hennes dotter lever, fast hon blivit kidnappad av samma kidnappare som nu kidnappat även lilla pojken. Resten får ni se själva :)
 
Det roliga är att denna serie är filmad nära där jag bor, i Sala spelades den in :)
 
 
Jordskott - Måndagar klockan 21.00

Jackan och klippning

   
Tänkte bara visa hur jackan ser ut på lite snabbt :) 
 
Jag har idag klippt 2cm av mitt hår också, det kanske inte synd så jättebra, men det känns jätteskönt att topparna blivit lite fräschare, men samtidigt att längden är kvar. Jag gillar inte att klippa mig egentligen, men kände att det var dags för mina toppar var såå tunna och slitna så det var bara att kapa av!
 
 
 

I LOOOOVE IT

 
 Idag på lunchen sprang jag på en underbaring som jag plockade med mig in i provhytten och vart heeelt kär i på direkten!!, så känner man mig så vet man ju att "har jag pengar så köper jag", hihi. Och det var exakt vad som hände ;)
 
Jackan finns som skrivet på veromoda och kostar 399kr. Alltså helt perfekt i både pris och allt annat. Skitsnygg i mina ögon är den också, så den fick det bli, kommer bli jättebra till i vår :)
 

Yoghurt glass

 
 
Kan nu meddela att min nyttiga och hälsosamma månad har börjat (igen), haha men nu har jag bestämt att nu jäklar ska jag fixa detta. Jag ska börja ta min hälsa på allvar och träna och äta nyttig mat i bra mängder. Inget småätande!
 
Jag köpte hem den nya yoghurt-kvargen och tänkte då prova den, och den var sååå god, verkligen supergod!! Har ni provat den? Jag gjorde då och lite glass av den för att se hur det smakade, det var såå länge sen jag åt yoghurtglass så jag tänkte prova om det fortfarande var lika gott, och det var faktikst helt okej! 
 
Men har ni inte testat denna yoghurt-kvarg så GÖR DE.