Grattis Mamma!

Idag gick vi upp tidigt för att sjunga för mamma, jag och pappa. Nu hela förmiddagen har vi bakat och gjort fina cupcakes, tårta har vi också gjort (eller veronika har gjort) (patriks tjej). Det kommer lite främmande senare på dagen och jag och min kusin melker ska traska upp till ica vid ca 14.00 om dom är kvar då, vill säga.. Det är ica dag där uppe idag (en liten tillställning som dom har varje år.
Så dom har lite utlottning och grejer där idag och vi har lite lotter som man fått när man handlat, så dom ska vi se om det är vinst på.
Förlåt för att detta blev väldigt krångligt men hoppas ni förstod.
 

Macbook Air ♡

Nu har jag äntligen fått min lilla älsklings dator Macbook Air, vi hade datakurs hela dagen i skolan så att vi skulle lära oss så mycket som möjligt om våra nya datorer, som sagt så ska v använda dom i skolan eftersom vi fått dom av skolan, men vi får även ta med dom hem och ha dom som privata datorer hemma, bara vi tar med dom varje dag till skolan.
Vi missade hela frisörlektionen idag.. väldigt tråkigt tycker jag.. men på måndag får vi saxarna, för dom har kommit idag, så nu längtar jag till måndag igen, hihi.
Här är min nya älskling
 
Bästa datorn♡
 
 

Dagens ♡

Jeans- Lager 157      Tröja- Bondelid

Lite nytt till mig ♡

Hej på er!
 
Idag hade min förskylning brytit ut rejält när jag klev upp i morse.. Hade inte lika ont i halsen som igår dock, men min röst var desto värre.. Jag är snorig som jag vet inte vad och pratar som en hes kråka.. Jag är dessutom öm runt hela Halsen och nacken, Har ont i huvudet till och från och känner mig allmänt hängig helt enkelt. Men till skolan gick jag ju ändå, stark som en jätte med en Ipren i kroppen. Så jag mådde bra hela dagen (förutom förkylningen), tills att vi skulle åka hem ungefär.. Då kändes det verkligen att Iprenen höll på att gå ur kroppen, blev helt tung i kroppen, ont runt halsen och nacken igen, ja ni vet ju själva hur man mår med en rejäl förkylning.. Usch säger jag bara. 
 
När jag kom hem så gick jag raka vägen till medicinskåpet i köket och tog en Ipren igen, sen efter ca. 30 min så mådde jag bra igen. Så jag följde med mamma och patrik (min storebror) till erikslund (köpcenter) för att kolla lite.
Jag hittade faktiskt 2 grejer även fast jag var där igår med.. 
En hel outfit med andra ord:)
Min mamma tog bilden så den är lite suddig..
 
Jag köpte då alltså en tröja med märket Bondelid och ett par vanliga jeans som satt som en smäck!
Imorgon börjar jag skolan så sent som 11.40 ch slutar 2 timmar därefter. Det kommer jag att göra hela ettan, så onsdagar ser vi fram emot!!
Vi har bara frisör (praktsika delen) på onasdagar också, så dessa dagar är top nodge för mig, I love it!
Imorgon ska vi få jobba på dockorna i salongen, tror vi skulle få göra en inpackning på dockorna också:)
 
Hoppas ni haft en bra Tisdag!
Kram Sandra
 

Sjukdomar påväg..

Hej vänner!
 
Japp, så är det! Jag håller nog på att bli sjuk tror jag.. Förkyld, ont i halsen och allmänt hängig är vad jag är.. Tråkigt tycker jag nu när skolan börjat. Man vill ju vara med på alla frisör lektioner och lära sig allt nu ju.. 
Jaja, det går nog över får man väll hoppas.
Idag efter skolan så åkte jag och mamma till erikslund (ett shoppingcenter), jag hittade en bh och ett par jeansleggins som jag tog med hem.
 
Vi fick även vårat frisörset (förutom sax mm.) igår.
 
Som innehåller:
 
Nu har jag inte tid att blogga mer för nu börjar Idol. 
 
Kram Sandra
 
 
 

Ny bag ♡

Hej vänner!
 
För någon dag sedan så köpte jag en ny väska som jag har tänkt ha till skolan, den finns på Accent och kostar 299kr. Jag har blivit helt kär i Michael Kors jet set väskan, vill såå gärna ha den, men jag har inte råd ännu.. Den kostar ca. 2800kr på nätet, har letat lite överallt men hittar ingen billig, vill ha en vit. Jag får väll ta och önska mig den i julklapp kanske,Hihi.
Men såhär ser min väska ut som jag köpte:
En liten sneak peak kan man säga 
 
Jo, varför jag tog upp just michael Kors väskan är för att denna väska jag köpt är rätt lik Michel Kors jet set väskan, utan märket som sitter mitt i mellan dom där två spännena och sedan hänger det ner en liten rund sak där det står MK i, på högra spännet. Hihi dethär vart lite krångligt men jag hoppas ni förstår ändå.
 
Annars hoppas jag att ni får en bra Söndag idag!
Kram Sandra
 
 

Hår tips 2

1. Undvik alla sorters värmetänger så mycket som det går!

Om du känner dig tvungen att t.ex platta eller föna håret så måste du använda ett bra värmeskydd innan för att skydda håret att bli slitet. Jag kan rekomendera en som jag använder just nu som finns att köpa hosnästan alla frisörsalonger. Det är serum och värmeskydd i ett, Serumet gör ditt hår friskare och mjukare så jag tycker om det jättemycket. Shär ser det ut:
 
 
2. Tvätta inte håret för ofta!
 
Det räcker att tvätta håret ungefär varannan/ var tredje dag för att undvika att håret ska bli slitet, om du får fettigt hår så kan du köpa ett torrshampoo som finns lite överallt, jag använder det rosa från vänster sida (nummer 3) och tycker det är superbra, alla dessa nedan är från Åhlens och kostar runt 79:-, det finns för olika hårtyper så det är bara att leta reda på den som passar dig!
 
3. Packa in håret med en bra hårinpckning!

Ett smart tips för att få ett fin,långt och vackert hår är att använda en bra hårinpackning ungefär 1 gång i veckan (beroende på hur slitet hår du har), jag använder en hårinpckning från Loreal som heter Absloute repair Cellular, den våradar väldigt slitet och torrt hår och ger ett lent och fint resultat, precis som jag vill ha. Det smartaste när det gäller inpackningar är (samma som med shampoo och balsam) att du måste hitta just den som fungerar bra för ditt hår, vissa inpackningar fungerar på vissa som kanske inte fungerar på andra (om ni förstår).. Men här är några exempel på hårinpckningar: (det finns en för varje hårtyp)
 
 

♥ Converse parad ♥

Här hemma gillar vi converse, vi. Alla i familjen har ett par, Patriks är dock lite smutsiga..Hihi♥ 
 
 Riktiga converse älskare här ;)
 
Dom rosa är mina, Vita är pappas, Svarta är mammas och dom rejält smutsiga (Blåa?) är patriks.
 

svar på Kommentar

KOMMENTAR:
Ett tips till dig som lägger ut dessa tips, tex om håret och produkter till. Istället för att bara skriva vad man inte ska göra och inte ska köpa (gnugga handduk och köpa ica-shampoo) kanske du borde skriva med hur man torkar håret som bäst för att inte slita ut det mer än nödvändigt och vilket shampoo/balsam du rekommenderar istället för icas egna :) Kände att det var vad som saknades, svar på dina egna påståenden typ :D För annars tycker jag det är superkul med dessa tips men man vill ju samtidigt veta vad du rekommenderar istället ;)
 
 
SVAR: Förlåt, jag tänkte faktsikt inte alls på det. Men såhär är det:
shampoo & balsam måste man hitta ett som fungerar för just sitt hår, t.ex om du har torrt hår så ska du leta reda på något som vårdar torrt hår. Det finns alltså shampoon och balsam för ALLA hårtyper! bara att prova dig fram tills du hittat just det som fungerar för ditt hår.
Istället för att gnugga din hadduk i håret efter att du duschat/badat så ska du krama ur vattnet ur håret och sedan vira en handduk runt som en turban t.ex.
Kram

Första Hår-tipset

1. För att behålla ett fint och glansigt hår bör du ALDRIG frottera ditt hår med en handduk!
 
Håret slits och går av om du gnuggar med handduken efter att du duschat/badat, det finns en sak i håret som kallas fjällskiktet, det slits bort när du gnuggar håret med en handduk och resulterar då mycket slitet och kluvet hår.. Så om du vill ha långt hår så ska du inte fottera Håret!
 
2.Köp ALDRIG shampoo & balsam på ICA etc.
 
Shampoon och balsam på vanliga affärer som ICA och MAXI säljer är inte alls bra, dom innehåller väldigt mycket vatten som inte alls är bra för ditt hår. Vatten torkar ut, så om du vill undvika torrt hår och hårbotten bör du köpa shampoon och balsam hos frisörer.
 
3.Sov med fläta eller toffs.
 
En smart grej för att undika slitet hår är att du sover med en eller flera flätor i håret, toffs går också bra. Men sov ALDRIG med en bulle eller liknande, När du "knölar" upp håret i bullen så slits håret snabbare, det blir tovigt och trassligt, så toffs eller fläta rekomenderar jag.
 
 
Där har ni några tips för att undvika slitet hår, imorgon får vi vårat frisörset (kammar,saxar m.m)
snacka om att jag längtar!
 

Nollning eller ej?

Hej!
Idag fick vi gå till ett ställe med några från 3:an, trodde direkt att vi skulle bli nollade då! Men så blev det inte. Det vart tipspromenad och 5-kamp på djäkneberget med frisör och stylisterna på skolan, både 2:orna och 3:orna. Undra om dom kommer nolla oss eller inte?, undra när isåfall? Fy, jag vill inte bli nollad!..

Schema och att prata inför andra♡

Hej mina vänner!

Idag i skolan fick vi se vårat schema som vi kommer att ha hela detta första år (iallafall tror jag det), jag tyckte det såg jättebra ut! Tiderna var helt perfekta så jag blev jättenöjd. Vi kommer att ha ett frisörpass varje dag som är ungefär 2h långa, Vi börjar runt 08.30-09.00 och slutar runt 13.30-14.10. Förutom en dag som vi går till 16.10.. 
 
Idag skulle vi även ha gått stadsvandring, men vi skippade det och gjorde en "lek" istället med hela klassen. Det var att man skulle sitta på två långa rader så man hade en person mittemot sig själv och sen i 1 minut skulle man berätta om sig själv för den andra så mycket som man kom på, sedan flyttade ena ett hack och gjorde samma sak fast till en annan. Jag har aldrig tyckt om att prata inför folk, men detta var inte alls så farligt som jag hade trott.. Det gick ju bra!
 
 
När jag kom hem, vid lunch gick jag ut och plockade lite hallon i skogen precis vid vårat hus och hällde lite youghurt i en skål och sedan i med hallonen, supergott var det
 
 
På torsdag har vi våran första frisörlektion så då kan jag passa på att lägga in det första Hår/hårvård inlägget på bloggen också, vad säger ni om det?:-)
 
Kram Sandra
 

Första dagen avklarad

Hej vänner!
Nu var den första dagen avklarad på min nya skola, det gick jättebra och jag har (förhoppningsvis) hamnat i en jättebra klass, pirrigt som F*N var det innan jag gick på bussen och även påvägen dit. Som tur var så har jag och en av mina bästa vänner Hanna börjat i samma klass, eftersom att hon också ville bli frisör. När vi kom dit så skulle vi samlas vid scenen inne i skolan, alla 1:or satt och väntade utanför på att dom skulle släppa in oss och börja uppropet. Dom berättade lite om skolan och presenterade sig en efter en, sedan ropade dom upp klassvis och så fick man följa med sina mentorer och klass till respektive "klassrum". Vi fyllde i några lappar efter att våra mentorer (Cissi & Anne) berättat lite om Hantverksprogrammet och hur det skulle se ut framöver. Sedan gick vi en liten rundtur i själva skolan (frisör och stylist har ett eget hus), och sen så fick vi äta mat i skolans matsal. Dagen var slut ca. 11.20.
 
När jag kom hem käkade jag lite mellis och sedan åkte jag till gymmet med Josefin för att starta mitt "nya" liv, HEHE.. Nej men jag ska försöka träna nu 2 ggr i veckan framöver och även sluta med allt onyttigt i veckorna. 
Jag beddade rent och fint i min säng nu ikväll också efter att jag sett första avsnittet av Idol 2013. Jag köpte detta påslakan igår, jag tyckte det verkligen var super fint och sen var det även på rea, så då passade jag på. 199kr kostade det.
 
 

Välkomna ska ni vara!

Hej!
Va kul att ni hittat hit, nu har jag tänkt att jag ska berätta lite om mig själv så ni nya läsare vet lite om mig innan ni börjar läsa min blogg. 
Jag heter Sandra och är 16år, jag fyller år den 12 Maj och är född år 1997. Jag bor med min mamma (susanne), pappa (Per), storebror (patrik) och även min kanin som heter Nellie i en röd villa i Västerås. Jag älskar att fotografera och att hålla på med hår, därav mitt blivande yrke som är Frisör, Jag har precis börjat min utbildning till att bli Frisör på ett gymnasium här i Västerås. I denna blogg kommer jag att skriva om mitt liv, mina tankar och funderingar, frisör kategorin, alltså guider, hår tips mm kommer också vara en stor del av mitt bloggande här. 
Jag har drivit flera bloggar under dom senaste åren, inte samtidigt men bytt från den ena portalen till den andra pågrund av att jag inte varit speciellt nöjd med bloggsidorna. Men nu känner jag på mig att jag hittat rätt!
 
Denna bloggdesign som jag har nu, har jag kämpat med för att få perfekt i snart en månads tid, eftersom det var första gången jag gjorde en helt egen design så var det väldigt mycket att ta in. Men jag klararde det och fick designen precis som jag ville ha den. Det är lite små grejer bara som ska fixas innan den är helt klar, men de är ingenting som ni behöver tänka på. Jag brukar blogga varje dag och ska försöka hålla det, visst någon dag i månaden kanske jag inte har något att skriva om så då kanske jag väljer att inte blogga just den dagen, men det förstår ni väll?. Jag videobloggar ibland också, där kommer mina frisyr guider att hamna, jag använder mig av videofyme som jag tycker är väldigt praktiskt och bra.
 
Ifall du har någon fundering eller så, så är det bara att mejla mig på [email protected] eller kommentera något fint i kommentarsfältet.
Hoppas ni trivs och stannar kvar här med mig!
 
Kram Sandra