Julkola godis
Du behöver: Hur gör man kulprovet?:
100g smör Fyll ett glas med kallt vatten och klicka i
3dl socker en liten klick av smeten efter ca 15min,
1dl ljus sirap om smeten stelnar och blir till en rund boll
4msk Kakao är det färdigt och klart att hälla på en plåt.
1tsk vaniljsocker
2dl grädde
Gör såhär:
1. smält smöret i en kastrull (gärna i en teflon kastrull)
2. blanda ner resten av ingredienserna i kastrullen och rör om.
3. När det börjat bubbla (koka) kan du börja ta tid, 15 minuter kan du börja med innan du kan göra ett kulprov för att se om det är klart. MEN rör om hela tiden i dessa 15 minuter.
Om det inte är klart då du gjort kulprovet så får du göra det flera gånger tills det blir klart.
4. Häll sedan upp smeten på en plåt och låt stelna i kylen eller frysen.
5. När det har stelnat är det bara att skära upp lagom bitar som man vill ha och sedan brukar jag lägga i dem i smörpapper (bilden här nedanför). Förvara i kylen eller frysen!
klart
Kommentarer
Fatma säger:
va gott!
Jag vet inte om du tycker om julkalendrar med tävlingar? Jag har nämligen en igång just nu där man varje dag vinner smink, kläder och prylar bland annat! :)
Trackback